Maak van afval, grondstoffen.

Van afval naar grondstof

Recycling voor een duurzame wereld.

Materialen en goederen zoals textiel, papier,metalen, hout, glas, cartridges, elektronica e.d. die niet meer verkocht kunnen worden, worden apart verzameld, zodat deze opnieuw verwerkt worden in diverse producten. Op deze manier maak je van afval, grondstoffen en werken we mee aan een duurzame wereld. Door materialen te recyclen  wordt er bespaard op energie en op nieuwe grondstoffen, omdat er geen nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt hoeven te worden. Recycling voor een duurzame wereld

Hergebruiken

Beter dan recycling is hergebruik van spullen. Bijvoorbeeld oude kleding kan vaak weer gebruik worden. wij zamelen oude kleding in voor Sam’s kledingactie.

Sam’s Kledingactie zamelt op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen en in beperkte mate huishoudtextiel in. De ingezamelde kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding. De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk. Versleten of kapot textiel wordt gerecycled tot nieuwe materialen. Bijvoorbeeld tot poetslappen of vulling voor matrassen. Maar ook tot nieuwe kleding!

Afvalinzameling hout, papier, glas “De grondstof voor morgen”
in samenwerking met NNRD.

Inzameling en verwerking elektronisch afval
in samenwerking met Virol.

Inzameling van oude printercartridges en oude mobiele telefoons  in samenwerking met Eeke CCC BV t.b.v. KiKa.  Stichting KiKa zamelt geld in om nog meer kinderen sneller te genezen van kinderkanker. Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen en daarom is het zo belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar de specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker.