Happy stones schilderen

CalmArt atelier kringloopwinkel Lemmer

Kom op ontdekkingsreis naar jouw creatieve kracht

Creatieve workshops in november

De Lemster beeldend kunstenares Cristiana Modonutti heeft haar atelier CalmART in onze kringloopwinkel gevestigd, hier geeft ze elke dinsdagmiddag creatieve workshops.

Christiane: “Ik geloof dat iedereen creatief is of creatief kan denken. Met deze workshops wil ik mensen inspireren, verrassen of ruimte bieden om creatief te groeien”.

Een workshop is de ideale combinatie van ontspanning en creativiteit. Een middag uit, maar dan anders. Je hebt geen ervaring nodig. Door de stap voor stap begeleiding lukt het gegarandeerd.

Bij Christiane kun je terecht voor diverse workshops op het gebied van beeldende kunst. Deze workshops zijn geschikt voor een creatief familie-uitje, vrienden activiteit, bedrijfsuitje of gewoon een gezellige creatieve middag.

Calmart atelier heeft in September de volgende workshops:

Happy Stones schilderen

Dinsdag 7 september, 14 september, 21 september, 28 september van 13.00 tot 16.00 uur

Waarom “happy stones” schilderen?

Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. Zo zwerven de beschilderde stenen door het hele land om mensen blij te maken. Lief hè? Het idee om stenen te beschilderen en achter te laten is jaren geleden al ontstaan in het buitenland. Begin 2020 is deze rage ook in Nederland overgenomen. Tijdens de eerste lockdown gingen kinderen op berenjacht, en nu op stenenjacht. Een ideale manier om kinderen te laten knutselen én met een doel te laten wandelen.

Laat stenen uit Lemmer ook de wereld om gaan…

Wil je een bijzondere boodschap aan dierbaren of aan de wereld schenken?

Je kunt op de achterkant een kort bericht schrijven, zoals: ‘Neem mij mee of laat mij verder zwerven’, of ‘Bewaar mij of geef mij door’. Tot slot kun je je postcode achterop de steen schrijven, dan weet de vinder in welke regio de steen gemaakt is. Soms zwerven stenen heel Nederland door! Het belangrijkste is dat jij en je kinderen plezier hebben in het versieren van de stenen, en dat je steen de vinder een glimlach oplevert.

Wist je dat er zelfs een International Drop a Rock Day bestaat? Deze is jaarlijks op 3 juli.

Een middag stenen schilderen kost voor een volwassene + 1 kind = €15,00

Voor volwassenen of grote kinderen alleen = €12,00

De prijs is inclusief stenen, verf, kwasten, stiften, lak, etc., koffie/thee en limonade.

Stuur je aanmelding per e-mail naar calmart@home.nl  Meld je op tijd aan, plaatsen zijn beperkt.

De Atelier ingang bevindt zich in het Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist, Lemsterpad 22, 8531 AA Lemmer

Flyer creatieve workshops kringloopwinkel Lemmer