Wij staan op de sfeervolle Groene Markt in het Rijsterbos.

20 oktober 1.00 – 16.00 uurKraam groene markt Rijsterbos

Ook wij staan met een kraam op deze gezellige markt met als thema kringloop. Kom ook kijken naar het leuke en diverse aanbod.

“Naar hartenlust duurzaam en fair trade shoppen? Inspiratie om biologisch te tuinieren, duurzamer en gezond te wonen en te leven? Proeven van (h)eerlijke hapjes? Of gewoon zin in een beregezellig festival met muziek, workshops en de leukste kinderactiviteiten? Kom dan op zondag 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur naar de sfeervolle Groene Markt in het Rijsterbos.

Het kinderdorp: Boomklimmen en boogschieten, pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, een insectenhotel knutselen, poffertjes eten, broodjes bakken boven een kampvuur, schommelen tot je tenen de takken raken in de Big Swing en nog veel meer! ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

De markt: Biologische chocolade en taart, honing, geitenkaasjes, smoothies, soepen, thee en kruiden, brood, noten. Er zijn kramen met veldboeketten, bollen en zaden, tips over moestuinieren, accessoires voor huis en tuin, de leukste cadeaus, sieraden, tuingereedschap, kleding, natuurlijke zeep, kaarsen, schoonmaak- en schoonheidsproducten, enz.

Workshops en demonstraties: Wat dacht je van een workshop vetbolhouder vlechten, keramiek, je kledingstuk een nieuw uiterlijk geven, mindfulness, stembevrijding of vogeltaartjes maken. Of ga kijken en proeven bij één van de kookdemonstraties en kom daarna tot rust tijdens een klankschalensessie met viool en etnische instrumenten.

Foodplein: Heerlijke hapjes en koffie van Hotel Jans, vers gerookte vis, biologische hamburgers, stands met exotische hapjes, de Tostikip, Italiaanse broden en olijven, patisserie, fair-trade koffie, ijs van de Buterkamp, enz. Neem met wat lekkers plaats op één van de strobalen bij het kampvuur en geniet van de live muziek.

Week van de duurzaamheid
Net als voorgaande jaren is de Gaasterlandse Natuurweek, dankzij financiële steun van de gemeente De Fryske Marren, ook weer de week van de duurzaamheid. De Groene markt is dan ook dé gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de mogelijkheden om milieubewuster te leven … en om geld te besparen.

De Natuurbeschermingsorganisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en It Fryske Gea laten er zien wat ze doen om de natuur in de regio in stand te houden en duurzaam te beheren en ook Bezoekerscentrum Mar en Klif, Stichting Gaasterlân Natuerlân en het IVN Súdwesthoeke presenteren zich hier.

De Groene Markt is genieten van leuke en informatieve activiteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in de prachtige ambiance van het Rijsterbos!

Kom proeven, ontdekken en doen! De toegang is gratis, evenals de deelname aan een groot aantal kinderactiviteiten.”

Kijk voor nog veel meer leuke buitenactiviteiten op www.gaasterlandsenatuurweek.nl