Creatieve workshops in maart

CalmArt atelier kringloopwinkel Lemmer

Kom op ontdekkingsreis naar jouw creatieve kracht

Creatieve workshops in maart

De Lemster beeldend kunstenares Cristiana Modonutti heeft haar atelier CalmART in onze kringloopwinkel gevestigd, hier geeft ze elke dinsdagmiddag creatieve workshops.

Christiane: “Ik geloof dat iedereen creatief is of creatief kan denken. Met deze workshops wil ik mensen inspireren, verrassen of ruimte bieden om creatief te groeien”.

Een workshop is de ideale combinatie van ontspanning en creativiteit. Een middag uit, maar dan anders. Je hebt geen ervaring nodig. Door de stap voor stap begeleiding lukt het gegarandeerd.

Bij Christiane kun je terecht voor diverse workshops op het gebied van beeldende kunst. Deze workshops zijn geschikt voor een creatief familie-uitje, vrienden activiteit, bedrijfsuitje of gewoon een gezellige creatieve middag.

Deze maand hebben we de volgende workshops:

Dinsdag 10 maart van 13.00 tot 16.00 uur: Acrylverf gieten
In deze basiscursus leer je hoe je de verf verdunt zodat het de juiste dikte heeft en waardoor het gietbaar wordt. Door het mengen van de acrylverf met verschillende toevoegingen ontstaat er een mengsel dat onverwachte effecten geeft. Voor deze workshop hoef je geen schilder-ervaring te hebben en kan iedereen zich inschrijven.

De kosten voor deze workshop zijn € 35,-p.p.

Dit is incl. schilderdoeken, verf, additieven, siliconen, handschoenen, mengbekers, roerstokjes en koffie of thee.

Dinsdag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur: Acrylverf schilderen
Tijdens de workshop wordt een compleet werkstuk gemaakt, zowel voor beginners als gevorderden.
Voor semi/gevorderden is het leerzaam om de eigen techniek aan te scherpen en weer nieuwe technieken bij te leren of om weer inspiratie op te doen na een tijd niet schilderen. U wordt begeleid van opzet tot eindresultaat, misschien heeft u zelf al een onderwerp in gedachten dat u beter onder de knie wilt krijgen, dan is dat bespreekbaar.

De kosten voor deze workshop zijn € 35,-p.p.

Dit is incl. schilderdoeken, verf, additieven, kwasten, handschoenen en koffie of thee.

Dinsdag 24 maart van 13.00 tot 16.00 uur: Schetsen en Tekenen
De cursus Schetsen en tekenen geeft je (weer) plezier om te gaan tekenen. Voor alle niveaus zijn er schetsoefeningen en kijkoefeningen zodat je met een potlood in de hand leert volgen wat je ogen zien. Leren kijken en kiezen staan centraal. Van heel precies tot snelle impressies.
Wat leer je in de cursus Schetsen en tekenen?
De belangrijke aandachtspunten als compositie, licht/donker en perspectief passeren de revue. Veel verschillende tekenmaterialen als potlood, houtskool en inkt maken deze workshop tot een verrassend avontuur. Er is ruimte voor individuele begeleiding. Alle materialen zijn aanwezig.

Voor deze cursus vraag ik een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en gereedschap van € 20.- p.p. incl. koffie of thee.

Dinsdag 31 maart van 13.00 tot 16.00 uur: Modelleren in klei
Modelleren is het materiaal naar je hand zetten, het beeld opbouwen, de materie kneden en vormen…
Een middag met je handen in de klei is een heerlijke beleving. Even “oer” en “aards”, niet bang hoeven zijn dat iets mislukt, want je kan het gewoon weer in elkaar drukken en opnieuw beginnen!
Door te kneden wordt het materiaal soepel en zacht: wat je wilt kun je maken. Door er gefocust meer bezig te zijn ontstaat iets waar je van te voren geen weet van had.
Zo komt het product, dat je met eigen handen gemaakt hebt, dicht bij jezelf te liggen. Een geweldig creatief workshop!
De kosten voor deze workshop zijn € 20,- p.p. incl. materiaal, gereedschap en koffie of thee.

Stuur je aanmelding per e-mail naar calmart@home.nl.  Meld je op tijd aan.

Flyer creatieve workshops kringloopwinkel Lemmer