Certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemer.

We zijn officieel erkend als maatschappelijk verantwoord ondernemer!

“Met het certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemer wil de gemeente De Fryske Marren eerlijke handel/fairtrade en maatschappelijk verantwoord ondernemen promoten.”

Respect voor mens en milieu

Wij vinden sociaal, maatschappelijk ondernemen belangrijk. Daarom willen we, voor onze klanten én voor onze medewerkers, een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.  Zo kunnen ze hier op gelijkwaardige basis  samenwerken. Goed met elkaar omgaan in een fijne sfeer! Respect voor ieder mens is daarbij het belangrijkste uitgangspunt.

Bij De KuubsKist werken mensen van uiteenlopende leeftijden en met verschillende achtergronden. Alle medewerkers leveren op zijn of haar eigen manier een waardevolle en creatieve bijdrage.

Sociaal maatschappelijk ondernemen betekend voor De KuubsKist  dat wij ons inzetten om veilige en prettige arbeidsplaatsen aan te bieden. Een plek waar mensen op hun eigen wijze kunnen werken. En van waaruit zij zich verder kunnen ontwikkelen. En eventueel kunnen doorstromen naar een betaalde werkplek.

Duurzaamheid

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel en dat zie je overal in terug. Van de biologische koffie en thee in ons gezellige koffiecafé tot het toiletpapier.  En ook door het maximale hergebruik van goederen en de gerecyclede materialen die in het interieur gebruikt worden.

De naam KuubsKist is afgeleid van de materialen waaruit ons interieur voor een groot deel is opgebouwd, namelijk zgn. kuubskisten. Deze kisten worden door boeren gebruikt voor de opslag en transport van aardappelen. Wij maken er displaykasten van.

Certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemer