Kultuur in de KuubsKist

Een gezellige sfeer met live muziek in de kringloopwinkel

Onder de noemer ‘Kultuur in de KuubsKist’ presenteren we een reeks miniconcerten in onze kringloopwinkel. Met enige regelmaat zal er op zaterdagmiddag live muziek te beluisteren zijn. Er komen verschillende muziekgenres langs. Van Folk tot Nederlandstalig en alles wat daartussen zit. Kom langs en geniet van de gezellige sfeer met live muziek in De KuubsKist.

De concerten vinden plaats op het podium in onze meubelhal,  waar je lekker relaxed op de bank het optreden kunt beleven.

De aanvang van ieder concert is 14.00 uur en de toegang is gratis.

Kijk ook op onze Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Mus Kultuur in de Kuubskist

MUS 25 september in De KuubsKist

Internationale Folk is het genre muziek, gespeeld en gezongen door de band MUS. Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit o.a. Ierland, Engeland, Schotland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië...Lees verder
14 september 2021/door Alie Spoelstra
BlueSunday Kultuur in de KuubsKist

BlueSunday 18 september in De KuubsKist

BlueSunday is een Fries-Belgisch duo, bestaande uit Welmoed (zang en overig) en Patrick (gitaren). Samen brengen ze een verrassende, eigenzinnige mix van eigen nummers en bijzondere, onbekende, roots music-covers. Hierbij worden gitaar, slide-gitaar, bas-ukelele, accordeon en mondharmonica ingezet. De nummers lopen uiteen van breekbare liedjes tot rockende songs...Lees verder
7 september 2021/door Alie Spoelstra
Undercover

Op zaterdagmiddag, 31 juli, speelt “Undercover” op ons podium

Undercover bestaat uit Henriëtte en Gerda Minnesma die het zingen jaren geleden weer opgepakt hebben. Het repertoire bestaat uit muziek voor de 'oudere jongeren' ... Lees verder
13 juli 2021/door Alie Spoelstra
Kultuur in de KuubsKist MUS

MUS 26 september in De KuubsKist

“MUS” bestaat uit Freek, Arend Jan en Nanda. Alle drie zijn ze al vele jaren in de muziek actief. Ze spelen, naast Mus, ook in de folk band Hynstewead 16. Arend bespeelt de keyboards, Nanda het basklavier en Freek banjo en gitaar. Ook neemt Freek, samen met Nanda, de vocalen voor zijn rekening. De muziek die zij brengen zijn de bekende maar ook onbekende ballads uit Ierland, Schotland en Fryslân. Heerlijke luisterliedjes om lekker relaxed op een van onze banken of stoelen van te genieten.
23 september 2020/door Alie Spoelstra
BlueSunday Kultuur in de KuubsKist

BlueSunday 19 september in De KuubsKist

BlueSunday is een Fries-Belgisch duo, bestaande uit Welmoed (zang en overig) en Patrick (gitaren). Samen brengen ze een verrassende, eigenzinnige mix van eigen nummers en bijzondere, onbekende, roots music-covers. Hierbij worden gitaar, slide-gitaar, bas-ukelele, accordeon en mondharmonica ingezet. De nummers lopen uiteen van breekbare liedjes tot rockende songs.
8 september 2020/door Alie Spoelstra
Miniconcert Hynstewaed Zestien

Miniconcert Hynstewaed Zestien

Op zaterdag 25 juli, speelt Hynstewaed Zestien op ons podium. Hynstwaed Zestien is een band bestaande uit 7 musici, 4 jaar geleden opgericht in Stiens. Ze spelen voornamelijk Ierse en Schotse traditionele muziek, maar niet zozeer het snelle genre wat zo populair is. Hynstewaed Zestien kiest voor prachtige liederen en ballades waar de Keltische muziek zo rijk aan is, maar veel minder bekend zijn.
20 juli 2020/door Alie Spoelstra
Miek & Timeless miniconcert in de KuubsKist

Miek & Timeless in de KuubsKist

Op zaterdagmiddag, 18 januari, spelen “Miek & Timeless” in de KuubsKist.. Zij brengen een jazz ode aan o.a. Anneke Grönloh en Rita Reys. Annemiek haar passie is van jongs af aan muziek. Van beroep is ze Jazzdans docente en 12 jaar geleden is ze begonnen met een jazz workshop. Kenmerkend is haar warme stem en aparte timing. Sybe Krol de bekende drummer van Friesland begeleid haar op de drum en ze zingen prachtige duetten van o.a. Michael Buble. Annemiek zingt en begeleidt zichzelf op de piano.
7 januari 2020/door Alie Spoelstra
Feathers and more in de KuubsKist

Feathers and more in De KuubsKist

Op zaterdagmiddag, 12 oktober, speelt “Feathers & More” op ons podium.. Ingrid Veerman & Oswald Martens vormen samen Feathers & More. "ZIJ" country lady with punkrocker's roots (aka inneke23 van de Bossen & the Lipstick Painters) "HIJ" hillbillyboy from the lowlands (aka "wild Ozzy Gypsy" van the Flatland Billies)
8 oktober 2019/door Alie Spoelstra
MUS Kultuur in de KuubsKist live muziek

Folk duo MUS in De KuubsKist

Folk duo “Mus” zijn Freek Span uit Stiens en Arend Jan uit Leeuwarden. Beide zijn als 14-jarige al begonnen met muziek maken. Ze spelen, naast Mus, ook in de folk band Hynstewead. Arend bespeelt het bas klavier en Freek banjo en gitaar. Ook neemt Freek de vocalen voor zijn rekening. De muziek die zij brengen zijn de bekende maar ook onbekende ballads uit Ierland, Schotland en Fryslân.
2 oktober 2019/door Alie Spoelstra
Live muziek in Friesland, september van Old Jack

Zaterdagmiddag 14 september speelt Old Jack op ons podium

Op zaterdagmiddag, 14 september, speelt Old Jack op ons podium. Old jack heet eigenlijk Koos Burger en woont in Lemmer. Hij zingt al zo’n 40 jaar in verschillende bandjes en kent de muziek business van haver tot gort. Bij ons zal hij voornamelijk country muziek ten gehore brengen, maar ook golden oldies en het Nederlandstalige lied brengt hij graag op de planken.
5 september 2019/door Alie Spoelstra
Live muziek Lemmer miniconcert Podium

Zaterdagmiddag 31 augustus speelt Gerrett op ons podium

Gerrit Jansen (54), woont en werkt in Heerenveen. Geboren in Oudeschoot. Hij denkt, praat, schrijft en zingt het liefst in het Fries, zijn moedertaal. Maar als troubadour is hij vaak op pad als `Gerrett` en brengt hij liedjes ten gehore in het Nederlands, Engels en Fries. Vind je Gerrett een vreemde naam? Dat maakt hem niets uit, hij is buitengewoon creatief en op deze manier houdt hij zo al zijn muzikale projecten uit elkaar.
27 augustus 2019/door Alie Spoelstra
Miniconcert Sem Rock Kringloop Lemmer Friesland

“Sem Rock” speelt zaterdagmiddag 10 augustus op ons podium

Op zaterdagmiddag, 10 augustus, speelt “Sem Rock” op ons podium. Rauw en puur, van de Stones tot Uriah Heep en van de Kinks tot U2. Met zijn akoestische gitaar speelt hij de klassiekers van toen met ontzettend veel liefde voor de muziek. Eind jaren tachtig is het begonnen met de band Yelllow Fever. Ze speelden pop, rock en country en ze hadden zelfs een tour door Ierland.
7 augustus 2019/door Alie Spoelstra
BlueSundau Rootsmusic in De KuubsKist

BlueSunday Rootsmusic in De KuubsKist

BlueSunday Rootsmusic bestaat uit de Friezin Welmoed (zang, mondharmonica, accordeon en bas-ukulele) en de Belg Patrick (gitaren). Het duo bestaat sinds 2013 en brengt een mix van onbekende Roots music-covers en eigen nummers.
Los van elkaar zijn Welmoed en Patrick al decennia muzikaal actief.
20 juli 2019/door Alie Spoelstra
Live muziek Lemmer miniconcert Podium

Op zaterdagmiddag, 13 juli, speelt “Gerrett” op ons podium

Gerrit Jansen (54), woont en werkt in Heerenveen. Geboren in Oudeschoot. Hij denkt, praat, schrijft en zingt het liefst in het Fries, zijn moedertaal. Maar als troubadour is hij vaak op pad als `Gerrett` en brengt hij liedjes ten gehore in het Nederlands, Engels en Fries. Vind je Gerrett een vreemde naam? Dat maakt hem niets uit, hij is buitengewoon creatief en op deze manier houdt hij zo al zijn muzikale projecten uit elkaar.
8 juli 2019/door Bert

Op zaterdagmiddag, 22 juni, speelt “Undercover” op ons podium

Undercover zijn 2 zussen uit Joure/Oudehaske die vorig jaar het zingen weer opgepakt hebben. Vroeger hebben de dames altijd in bandjes gezongen en inmiddels hebben ze de eerste optredens er alweer op zitten. Vorig jaar stonden ze op Joure Swingt en dit jaar staan ze o.a. op de Friese Ballonfeesten.
17 juni 2019/door Bert
Miniconcert Hynstewaed Zestien

15 juni, speelt “Hynstewaed Zestien” op ons podium

Hynstewead Zestien is een band bestaande uit 7 musici, 4 jaar geleden opgericht in Stiens. Ze spelen voornamelijk Ierse en Schotse traditionele muziek, maar niet zozeer het snelle genre wat zo populair is. Hynstewead kiest voor prachtige liederen en ballades waar de Keltische muziek zo rijk aan is maar veel minder bekend zijn.
10 juni 2019/door Bert
Kultuur in de KuubsKist

Kultuur in de KuubsKist

Onder de noemer “Kultuur in de KuubsKist” starten we vanaf 25 mei met een reeks miniconcerten in Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer. Vanaf die datum zal er met enige regelmaat een diversiteit aan muziek te beluisteren zijn. De concerten vinden plaats op het podium in onze meubelhal waar je lekker relaxed op de bank het optreden kunt beleven.
3 mei 2019/door Bert